Η Χάλκη είναι ένα γοητευτικό νησί, ιδανικό για χαλάρωση και ξεγνασιά. Το νησί, έχει επιφάνεια 15 τετραγωνικών μιλίων ορεινής έκτασης, βρίσκεται δυτικά της ακτής της Ρόδου και είναι εξαιρετικά γραφικό, φιλόξενο με ελάχιστες επεμβάσεις από τον σύγχρονο κόσμο.
 

Μπαίνοντας με καράβι για πρώτη φορά στο λιμάνι της Χάλκης είναι μια εμπειρία που σου κόβει την ανάσα Η ιταλική αρχιτεκτονική των σπιτιών, που διαδοχικά το ένα μετά το άλλο φτάνουν μέχρι τα όρια της θάλασσας είναι τόσο όμορφα σαν ζωγραφιά.Το λιμάνι αποτελείται από μια πλειάδα χρωμάτων με έντονα τα χρώματα των καϊκιών που ταλαντεύονται γύρω από την άγκυρα τους, με τα κίτρινα δίκτυα κρεμασμένα ψηλά, τους ψαράδες να κάθονται κάτω από τα δέντρα και να επιδιορθώνουν τα δίκτυα. Το κυρίως χωριό το Εμποριό έχει έξι ταβέρνες και 3 φιλικά μπάρ.    

 

Κρυμμένο πίσω από το χωριό, μόλις μερικά λεπτά περίπατο πάνω από τον λόφο που βρίσκεται πίσω από το λιμάνι θα συναντήσετε την κυρίως παραλία του νησιού, ο Πόνταμος.  ο δρόμος που οδηγεί εκεί έχει κατασκευαστεί με δωρεές από σφουγγαράδες που μετανάστευσαν στην Φλώριδα. Η παραλία είναι αμμώδης, με ομαλή κλίση προς τα φιλόξενα νερά της θάλασσας και ιδανική για παιδιά. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα προς ενοικίαση ομπρέλες και κρεβάτια παραλίας. Η ταβέρνα του Πόνταμο βρίσκεται στο ιδανικότερο σημείο για να σας προσφέρουν κρύα ποτά ή και πλήρη γεύματα. Απομονωμένοι κόλποι και χαλικώδη παραλίες όπως το Γυαλί,  η Κάνια και η Φτιναία είναι προσβάσιμες  από την ξηρά ενώ παραλίες όπως η Τραχέα και η Αρετή είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα. Η κατάδυση σε όλες τις παραλίες του νησιού είναι υπέροχη.